Gemzell Musikommunikation


Kontakta mig

Gemzell Musikommunikation

Må bra med akustisk musik

Sedan tidigt 90-tal har jag anordnat konserter på Medevi Brunn. Jag har utvecklat ett må-bra-med-musik-koncept som bygger på musik framförd med akustiska instrument av professionella musiker. “Musikkuren” består av fem ca 30 min långa konserter fördelade på tre dagar i en lugn miljö nära naturen.

Tanken med konceptet är att genom den helande effekten musiken har när den framförs live och helt akustiskt i samklang musiker-publik-miljö läka kropp och själ. Jag har arrangerat konceptet vid två tillfällen på Medevi Brunn med önskad verkan. 

Urban Hjärne analyserade 1678 vattnet från källan i Medevi och han konstaterade att det var hälsobringande. Som Medevis förste brunnsläkare ansåg han helheten viktig för att uppnå god hälsa. Förutom det renande vattnet så var rätt kost, måttlig motion, musik, teater och umgänge viktigt.

Brunnssalongen på Medevi Brunn är en av Sveriges största och bäst bevarade 1700-talssalonger. Den uppfördes på Medevi Brunn för att adeln som kurerade sig där under sommaren skulle kunna hålla viktiga möten. Akustiken i Brunnssalongen är perfekt och att njuta kammarmusik i den helt bevarade historiska miljön som Medevi Brunn erbjuder är en magisk upplevelse.